Körutazás Szlovákiába és Lengyelországba!

Utazz velünk Európában! 
Az idei évben egyesületünkkel Szlovákiába és Lengyelországba juthatsz el.

Tervezett programunk:
Utunk során megtekintjük a közép-szlovákiai Zólyom (Zvolen) városának kiemelkedő építményét és jelképét a Szalatnya folyó partján álló Zólyomi várat, majd tovább utazunk az Alacsony-Tátra és a Nagy-Fátra választóvonalán fekvő turisztikai központba Donovalyba, mely nemcsak a téli sportok központja.
Wolbromba, településünk testvérvárosába látogatunk el, ahol megismerkedhetünk a várossal és az lakóival.
Krakkóban Lengyelország egykori fővárosában, az alábbi nevezetességeket tervezzük megtekinteni: Wawel dombon a Katedrálist, melyben a királyi sírok találhatóak, Szent Péter és Pál templomot, Mária templomot, Fő tér, Posztócsarnokot, Flórián kaput, Barbakánt.

Utazás Częstochowába Lengyelország lelki fővárosaként emlegetett városába, ahová a világ minden tájáról érkeznek zarándokok és turisták.
Wieliczkai sóbánya- A Világörökség részét képező sóbánya páratlan képződményeivel, faragott szobraival és sókápolnájával káprázatos látnivaló, később Tarnów városába látogatunk,  Bem József születési helyére, mely mindkét nép szívéhez közel áll.
Útolsó napon utunk Zakopaneba Lengyelország téli fővárosába vezet. A kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban lehetőség nyílik a Gubalowka csúcsra feljutni, nézelődni és vásárolni a piacon, illetve megkóstolni a finom sajtokat. Útban haza felé a Pieniny hegység felé jövünk, mely a Tátrától 30 km-re helyezkedik el és a Központi Kárpátok legkeletibb tagja. A hegység 10 km hosszú és 4 km széles, déli részén a Dunajec-folyó folyik keresztül. A folyó gyönyörű hasadékvölgyet képez, melynek meredek, sziklás és szaggatott hegyoldalai festői tájképi részletekben bővelkedik.

Indulás: 2014. október 23.
Érkezés: 2014. október 27.
Utazás: busszal
Szállás: szálloda és kollégium (igény szerint 2,3 vagy 4 ágyas szobákban)


Költség (várhatóan): 60 000 Ft, amely tartalmazza: szállás, reggeli, vacsora, belépők, utazás


Október 1-ig várjuk a jelentkezéseket a 70/452-3343-as számon vagy az elhetobbfaluert@gmail.com e-mail címen. További információk is a fenti elérhetőségeken és az elhetobbfaluert.blogspot.com  oldalon.


Domaszéki Élhetőbb Faluért
Közhasznú Egyesület


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések