Tevékenységek, eredményeink

Az egyesület legjelentősebb programjai, rendezvényei:

- Szemétgyűjtési közterület rendezési akciók szervezése többször egy évben.
- Környezetvédelmi, egészségügyi és ismeretterjesztő előadások szervezése a „Téli esték” programsorozaton belül.
- Társastánc tanfolyam szervezése
- Színjátszó csoport
- Művészeti kör és énekkar (vegyes-kórus) beindítása
- Környezetvédelmi tábor szervezése
- Az egyesület 2007. szeptemberében indította el a Domaszék Tv-t, amely jelenleg képújságot sugároz a domaszéki kábeltelevíziós hálózaton.
- Nemzetközi néptánc találkozó szervezése 2007 és 2008 nyarán.
Működésünk során eredményesen segítettük a különböző helyi és térségi szervezetek és a lakosság közti információáramlást, valamint a lakosok köztit is.
- Részt veszünk a domaszéki Falunappal egybekötött Répafesztiválon, és a novemberi Katalin-bálon, a helyi tánccsoporttal együttműködve műsort szolgáltattunk, valamint tombolát szerveztünk.
- Ötödik éve folyik nagy sikerrel a Falukarácsony nevű programunk, amely során rászorulóknak gyűjtünk, szeretetvendégségre invitálunk mindenkit és a művészetek segítségét kérve lehetőséget teremtünk, hogy bárki megélhesse a közösség fenntartó erejét a szeret ünnepe kapcsán is.
- Mórahalommal együttműködve részt vettünk a Megyejáró Néptánc Gála szervezésében, - a röszkei Beretzk Péter Természetvédelmi Klub Egyesülettel pedig tanösvényt hoztunk létre a Madarász-tó környékén a helyi természeti ritkaságok felfedezésére.

Egyesületünk újult erővel vetette bele magát új hagyományok megteremtésébe. „Téli Esték” címmel rendezvénysorozatot indítottunk. Előadásokat tartott Juhász Péter egyetemi tanár, egészségfilozófus, felnőttoktatási szakértő. Az előadások témái: mozgás és táplálkozás, szervrendszerek szerinti elváltozások, szenvedélybetegségek, gyógynövények, aromaterápia, homeopátia, mentális egészségvédelem. Másik előadássorozatunk fő témája a környezetvédelem, de minden évben más oldaláról megközelítve. A szelektív hulladékgyűjtés, hulladékkezelés típusai, a hulladék jövőbeni hasznosulása, a megújuló energiaforrások használatának témáját szakértő előadók segítségével dolgozzuk föl minden korosztálynak érthető és élvezetes módon. Fontosnak tartjuk a kultúra folyamatos fejlesztését, ennek jegyében pályáztunk és nyertünk a Könyvtámasz Alapítvány által kiírt pályázaton, melynek eredményeként 250 ezer Ft-os könyvcsomaggal gazdagítottuk a domaszéki könyvtár állományát, elsősorban kortárs írók műveivel.
A kulturális és környezetvédelmi nevelés mellett a község infrastruktúrájának fejlesztése is fontos számunkra ezért pályáztunk és nyertünk támogatást a helyi Szabadság tér területrendezésére, valamint közösségi épületek felújításában és a közterületek rendezésében is segítséget nyújtottunk a helyi önkormányzatnak.
A szervezet fejlődése:
Az egyesület 2005-ben alakult 10 fővel, hogy községünkben és a térségben képviselhessük a civilek érdekeit, és fölszólalhassunk a a különböző problémák kapcsán. 2009-re már 16 fizető tagunk van, ezen kívül pártoló tagság alakult és több csoport is működik szervezetünk mellett, kiknek érdekeit mi képviseljük. Színjátszó csoport, művészeti kör, népdalkör, ifjúsági tagozat, Doma Tv stábja. Kapcsolatot tartunk és együtt működünk a településen és a környéken működő civil szervezetekkel, valamint országos projektekben is részt veszünk. 2007-ben közhasznúvá váltunk, hogy még eredményesebben működhessünk. A Domaszéki Hivatal pénzügyileg is támogatja szervezetünket, amely támogatás lehetővé teszi a folyamatos pályázást, önerőt biztosít. Több nyertes pályázat és megvalósult projekt után, tisztán látjuk, hogy tagjaink jól tudnak együttműködni és eredményesen dolgozik az egyesület.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések